Τετ 10 Φεβ 2016 12:39:14 μμ

Υγεια

Υγεια (14)Η Αγγελική Κουβαρά, Ψυχολόγος Μ.SC, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Λογοθεραπείας "Ψυχή & Λόγος", εξηγεί στο Υγείαonline.gr, γιατί είναι σημαντικό οι γονείς να βάζουν όρια στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των παιδιών τους.

Μαθαίνω στο παιδί μου να έχει όρια σημαίνει πως του διδάσκω πώς να ενσωματωθεί, να προσαρμοστεί στον υπόλοιπο κόσμο. Του μαθαίνω να επιλέγει μόνο του τις σωστές συμπεριφορές κατά περίπτωση, ώστε να οδηγηθεί μεγαλώνοντας προς την ανεξαρτησία και την αυτονομία μέσα από τις επιλογές του.

Οι υπεύθυνοι γονείς όταν  λένε "όχι" στο παιδί, θέτουν όρια και περιορισμούς, προσφέρουν ασφάλεια και μαθαίνουν στο παιδί δεξιότητες ζωής.

Αν το μικρό παιδί συνηθίσει να παίρνει ότι ζητά, εάν του χαριστείτε δηλαδή θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ να αλλάξετε συμπεριφορά αργότερα. Το μικρό παιδί θα έχει την εντύπωση ότι μπορούμε να ικανοποιούμε πάντοτε όλες του τις επιθυμίες. Αυτό πραγματικά δεν μπορούμε να του το κάνουμε.

alt


 

 

 

 

Είναι απαραίτητο να μπουν κάποιοι κανόνες και κάποια όρια.

•     Όταν π.χ. πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ με το παιδί και το παιδί σας ζητά να του πάρετε κάτι, μπορείτε να έχετε κανονίσει από πριν μαζί του θα του αγοράσετε ένα δωράκι. Εάν αυτό επιμείνει και για δεύτερο, εσείς μην υποκύψετε σε αυτό.

•     Εάν εσείς έχετε κάποια δουλειά στο σπίτι (π.χ. σιδερώνετε) και σας ζητά επίμονα μια αγκαλιά, μην σταματήσετε αυτό που κάνετε. Πείτε στο παιδί "Αυτήν την στιγμή δεν γίνεται αυτό. Θα έρθω κοντά σου όταν τελειώσω την δουλεία αυτό".  Έτσι εξασκείτε το παιδί στην υπομονή.

•     Εάν εσείς μιλάτε στο τηλέφωνο ή με τον σύντροφο σας και αυτό απαιτεί εκείνη την στιγμή κάτι από εσάς, μην διακόψετε αυτό που κάνετε. Πείτε του ότι θα είστε διαθέσιμη σε 10 λεπτά.

Είναι ο γονιός που θα δώσει χώρο και χρόνο στο παιδί να μάθει μέσα από τα λάθη του, θα του δώσει επιλογές και θα το αφήσει να πάρει το ίδιο την ευθύνη γι’ αυτές. Είναι ο γονιός που θέλει να μεγαλώσει το παιδί του με στόχο την ανεξαρτησία και την αυτονομία, μέσα από μια διαδικασία σωστών και λανθασμένων επιλογών. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε μια ατμόσφαιρα σεβασμού και αγάπης, επιλογών και αποδοχής που θα κουβαλάτε πάντα εσείς ως γονείς, αλλά και τα παιδιά σας ως παιδιά, ενήλικες, επαγγελματίες, γονείς με τη σειρά τους, άνθρωποι.

Αγγελική Κουβαρά
Ψυχολόγος Μ.SC, Οικογενειακή Θεραπεύτρια
Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας &
Λογοθεραπείας "Ψυχή & Λόγος"

www.psixikailogos.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

Thursday, 13 September 2012 19:49

Κόσμος Χωρίς Καρκίνο - ο στόχος μας

Γραφει ο/η Administrator

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει πληροφορίες σχετικά με εναλλακτικές / ενοποιητική θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των παραπομπών, από το 1976.

 

 

 

Ganoderma ανήκει στην ομάδα Polyporaceae της οικογένειας Μύκητες - Reishi και κάποιοι τύποι περιέχουν άλλα μανιτάρια.

 

Ganoderma εργάζεται στη θεραπεία του καρκίνου, επειδή βοηθά καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες και βοηθά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ενισχύει την αποτοξίνωση του ήπατος, βελτιώνοντας έτσι τη λειτουργία του ήπατος και την τόνωση της αναγέννησης των κυττάρων του ήπατος - καθιστώντας το ένα πολύ σημαντικό συμπλήρωμα για όσους έχουν καρκίνο του ήπατος.

 

Οι αντι-καρκινικοί παράγοντες στο Ganoderma είναι οι πολυσακχαρίτες και γερμανίου. Το κλάσμα των polyshaccharide Ganoderma είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για αντικαρκινική αποτελεσματικότητα της. Ενδείξεις για Ganoderma χρήση σε καρκίνο περιλαμβάνουν ένα συμπληρωμάτων) για τη μείωση των παρενεργειών κατά τη διάρκεια χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, β) για την παράταση της επιβίωσης και την ελαχιστοποίηση μετάσταση, γ) να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής, και δ) για την πρόληψη της εμφάνισης ή επανεμφάνισης.

 

Ganoderma μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα συμπλήρωμα κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας να μειώσει παρενέργειες όπως κόπωση, απώλεια της όρεξης, απώλεια μαλλιών, καταστολή του μυελού των οστών και τον κίνδυνο μόλυνσης. Μπορεί επίσης να μειώσει τις τοξικές παρενέργειες και και να μετριάσουν τους πόνους κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας, ιδίως σε ασθενείς με καρκίνο σε τερματικό στάδιο για την παράταση της ζωής τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

 

Ποιότητες του Ganoderma που βοηθούν στη θεραπεία του καρκίνου περιλαμβάνουν:

 

Ενισχύει και βοηθά στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού και ενδοκρινικό σύστημα, την πρόληψη όγκων, τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την εξάλειψη των βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Αναστέλλει τη σύνθεση του DNA των καρκινικών κυττάρων, καταστρέφει τη δράση του ενζύμου τερματική των καρκινικών κυττάρων, μακροφάγων και προωθεί ρυθμίζει Τ και Β λεμφοκύτταρα, έτσι περιορίζοντας την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Μπορεί επίσης να μειώσει τις τοξικές παρενέργειες και και να μετριάσουν τους πόνους κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας

Ενισχύει την αποτοξίνωση του ήπατος, βελτιώνοντας έτσι τη λειτουργία του ήπατος και την τόνωση της αναγέννησης των κυττάρων του ήπατος.

Βοηθά με καρκινικά ασκίτη, αυξάνει την όρεξη και να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο του καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική με τις ασθένειες των νεφρών.

GanoJack International παράγει ένα προϊόν Ganoderma - Ganoderma Lucidum, που είναι μία 20:1 συγκέντρωση των έξι είδη του κόκκινου Ganoderma. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το προϊόν τους είναι πολύ πικρή και μικρότερη από ό, τι άλλα αμυλούχα gamodermas. Παράγεται στους 70 Κελσίου βαθμό για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας της διατροφικής αξίας και όχι το καυτό μέθοδο εκχύλισης σε 400 βαθμό Κελσίου που οι άλλοι χρησιμοποιούν. Ganoderma Lucidum έχει μια ιστορία δυναμικά τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την εξισορρόπηση λειτουργίες του σώματος. Όταν επισκευάζονται τα κύτταρα του σώματος επιτρέπει δυνητικά τις λειτουργίες του σώματος να είναι ενισχυμένη και ισορροπημένη. Ganoderma Lucidum περιέχει Yin (αρνητικό) και Γιανγκ (θετικό) και έχει μια ιστορία δυναμικά τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την εξισορρόπηση λειτουργίες του σώματος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Ganoderma Lucidum, Jack Betterton επαφή μέσω e-mail στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it για τους διανομείς στην περιοχή σας.

 

Ιστοσελίδες με πληροφορίες και πρόσθετες πηγές περιλαμβάνουν:

 

http://www.canited.com/nudoc.htm

 

Φιλικά

Χρήστος Ναλμπάντης

ST.Diamond

Πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε. Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε? Απλά. Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη.

Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά. Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκυ σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ τα φαγητά, στο παγωτό γενικά ΠΑΝΤΟΥ! Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση.

Κυρίως κάτι που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτε. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν μόνο την πορτοκαλάδα σαν πηγή βιταμίνης c. ΟΧΙ ΠΙΑ! Τώρα που μάθατα αυτό το μυστικό του λεμονιού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού.

• Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού? (εκτός του ότι πετάτε λιγότερα σκουπίδια κι ότι βελτιώνει την γεύση σε όλα σας τα ροφήματα και φαγητά): ΥΓΕΙΑ = Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε….. Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.

ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ= Το κίτρο που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!!!! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ 10.000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ????? Γιατί δεν το γνωρίζουμε αυτό? Γιατί οι φαρμακευτικές έχουν τεράστια κέρδη με το να κατασκευάζουν φάρμακα καταπολέμησης του καρκίνου αλλά και να κατασκευάζουν προιόντα από την φλούδα του λεμονιού (κοσμετολογία) με αποτέλεσμα να επωφελούνται οικονομικά.

Βοηθήστε τους φίλους κι αγαπημένους σας ανθρώπους μεταδίδοντας τους αυτή την πληροφορία εξηγώντας τους πόσο ευεργετική είναι η φλούδα του λεμονιού για την υγεία τους! Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο καθημερινά στον πλανήτη αλλά ταυτόχρονα και τι τεράστιο κέρδος βγάζουν οι φαρμακευτικές παράγοντες ψεύτικες ελπίδες ίασης.

Τα εσπεριδοειδη έχουν μια τεράστια γκάμα κατηγοριών. Από λεμονια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, lime κλπ. Μπορείτε όλα να τα καταναλώνετε με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να τα τρώτε ωμά, σε χυμό, σε σορμπέ, σε γλυκά κλπ ΟΜΩΣ ο ευεργετικότερος τρόπος είναι να τρίβετε την φλούδα τους στο φαγητό σας ωμή!!!! ΜΟΝΟ αυτή η μέθοδος καταπολεμά όλους τους όγκους αλλά και τις κύστες στο ανθρώπινο σώμα.

Η λεμονιά σαν δέντρο έχει αποδειχτεί σωτήρια για όλους τους τύπους καρκίνου! Έχει ταυτόχρονα και μια τεράστια αντιμικροβιακή δράση κυρίως ως προς τους μύκητες, βακτήρια, μικρόβια, παράσιτα, σκουλήκια. Το λεμόνι ρυθμίζει άψογα την αρτηριακή πίεση και είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό!!!!

Ταυτόχρονα καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές. Η πηγή αυτής της πληροφορίας έρχεται από μια τεραστια φαρμακευτικη εταιρία που αναφέρει πως έχουν γίνει πάνω από 20 μακροπρόθεσμα εργαστηριακά τεστ από το 1970 μέχρι και σήμερα που απέδειξαν την συντριπτική δράση κι επιτυχία του λεμονιού στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων κυρίως στο δέρμα, σε 12 τύπους καρκίνου όπως :

παχέως εντέρου, στήθους, προστάτη, πνευμόνων και παγκρέατος. Τα στοιχεία του λεμονιού έχουν 10.000 φορές ισχυρότερη δράση από την ουσία Adriamycin που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα φάρμακα χημειοθεραπείας παγκοσμίως. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΩ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΥΓΙΗ ΚΥΤΤΑΡΑ!!!!! Κάτι που η χημειοθεραπεία έχει παταγωδώς αποτύχει…..

Οι ασθένειες που βγάζει το σώμα μας δεν είναι απαραίτητα κληρονομικές από τα γονίδια μας αλλά μάλλον είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε στο περιβάλλον μας: (Bruce Lipton Phd)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΝΤΙΣΜΕΝΑ.ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Η ΚΟΨΤΕ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝΔΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ.ΑΛΛΙΩΣ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ.

Από Κεραμέα Μαρία - Τσουλουβή Δέσποινα

Ξερόβηχας: Επιθέματα ζεστά κρύα εναλλάξ. 3 λεπτά ζεστά και 1 λεπτό κρύα, το κάνουμε για 10

λεπτά, τρεις φορές την ημέρα.
Μπορούμε και πάνω από τα ρούχα με το σεσουάρ ζεστό κρύο εναλλάξ.

Βήχας με φλέματα: κάνουμε τσάι με λιναρόσπορο. Επειδή είναι άγευστο το τσάι με λιναρόσπορο
προσθέτουμε και ένα αρωματικό βότανο. Πίνουμε ένα φλιτζάνι τσάι τρεις φορές την ημέρα..

Βήχας: Σε ένα μεγάλο σχετικά ρεπάνι κάνουμε μία τρύπα και βάζουμε μέσα μέλι. Με ένα καλαμάκι
ρουφάμε το ζουμί

Πονόλαιμος: Γαργάρες με αλατόνερο και λεμόνι ή και με το καθένα χωριστά.
Άσκηση για τον πονόλαιμο: Τρεις φορές την ημέρα από 36 φορές βγάζουμε την γλώσσα έξω από
το στόμα έως να φτάσει στο σαγόνι και να πονέσουν οι αμυγδαλές.


Συνάχι: Κάνουμε τρία ποδόλουτρα την ημέρα για 10 λεπτά. Μπορούμε να προσθέσουμε σκόνη
μουστάρδα ή τζίντζερ και ξύδι. Καλό είναι να κάνουμε τα ποδόλουτρα με τα πρώτα συμπτώματα
για να το προλάβουμε.
Καλό είναι, να χρησιμοποιήσουμε και την συσκευή για αιθέρια έλαια, βάζοντας ευκάλυπτο 4
σταγόνες.

Ποδόλουτρα: Κάντε ποδόλουτρο σε αλατόνερο για να ξεκουράσετε τα πόδια σας, ξεπλύνετε με
δροσερό νερό.

Κρυολόγημα:

Α. Βάζουμε στο στήθος ένα πανί βρεγμένο με οινόπνευμα ακόμη προσθέτουμε και
μαύρο πιπέρι.
Β. Κρυολόγημα και πόνους αρθρώσεων: Στύβουμε πικράγγουρα και το ζουμί το προσθέτουμε σε
τσίπουρο ή καθαρό οινόπνευμα και κάνουμε εντριβές (προσοχή το ζουμί από τα πικράγγουρα είναι
πολύ δηλητηριώδες).

Γρίπη: Κάνει καλό η λεμονάδα ή πορτοκαλάδα, ένα ποτηράκι ανά 2 ώρες.
Καλό είναι, ως απολυμαντικού χώρου να μη μεταδίδονται τα μικρόβια να χρησιμοποιούμε τη
συσκευή χώρου με αιθέρες έλαια σανταλόξυλο ή πεύκο.

Πυρετός:

Α. Καταπολεμάτε με μπάνιο ή με κομπρέσες στο μέτωπο στον αυχένα, στις μασχάλες
στον αγκώνα στα γόνατα και στον αστράγαλο.
Β. Κόβουμε πατάτα σε φέτες τις τοποθετούμε σα ένα μαντήλι και το δένουμε στο μέτωπο.

Ωτίτιδα: Ζεσταίνουμε μέσα σε καλτσάκι καλαμπόκι χονδροαλεσμένο και το βάζουμε πάνω στο
αυτί.

Πονόδοντος: Μπορούμε να βάλουμε ένα βαμβακάκι με γαρυφαλέλαιο στο κούφιο νεογιλό δόντι
(τα πρώτα δόντια). Προσοχή το γαρυφαλέλαιο χαλάει τα δόντια.

Δόντια και ούλα: Κάντε πλύσεις στόματος με ένα μίγμα αλατιού και σόδας φαγητού (ίσα μέρη
διαλυμένα στο νερό). Το διάλυμα αυτό δυναμώνει τα ούλα, λευκαίνει τα δόντια και διατηρεί την
ανάσα σας καθαρή.

Ορμονικά προβλήματα: Προσθέτουμε 5 γρ. βασιλικό πολτό σε 1 κιλό μέλι. Προσθέτουμε το
βασιλικό πολτό λίγο – λίγο στο μέλι και το ανακατεύουμε καλά με ξύλινο ή πλαστικό κουτάλι.
Τρώμε κάθε πρωί 1 κουταλάκι από το μίγμα. Δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικά σκεύη μόνο ξύλινα
και πλαστικά.

Αλλεργίες: Γύρη, παίρνουμε το πρωί πριν από το φαγητό ένα κουταλάκι του γλυκού. Αν δεν
μπορούμε να το πάρουμε το μοιράζουμε σε δυο ή τρεις φορές και πίνουμε αμέσως μετά νερό ή το
διαλύουμε σε ένα φλιτζάνι νερό.Παίρνουμε γύρη δυο φορές το χρόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Μέση: Βάζουμε κουκούτσια από κεράσια σε σακούλι τα ζεσταίνουμε και τα βάζουμε στη μέση.

Στομάχι:

Α.Ένα κουτάλι σπαθόλαδο το πρωί νηστικός.
Β. Το έγχυμα, δηλ. σε ζεστό νερό βάζουμε φύλλα δυόσμου και το σκεπάζουμε για 10 λεπτά, το
πίνουμε ως τσάι, είναι καλό για δυσπεψία.

Μελανιά: Βάζουμε πάνω στο μέρος που χτυπήσαμε τσουκνίδα και το δένουμε.

Χτύπημα: Για να μη μείνει σημάδι βάζουμε στο χτύπημα βιτάμ.

Άλατα: Πίνουμε τσάι από βατσινιές τις οποίες μαζεύουμε τον Ιούνιο.
Μπορούμε να βράσουμε μεγάλη ποσότητα και πίνουμε τρία φλιτζάνια την ημέρα για ένα μήνα.
Σταματάμε για ένα μήνα και μετά το επαναλαμβάνουμε.

Κουρασμένα μάτια: Ένα κουταλάκι αλάτι σε νερό είναι πρώτης τάξεως καλλυντικό για τα μάτια.
Χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε (εξωτερικά) τα κουρασμένα μάτια ή φτιάξτε κομπρέσες για
τα πρησμένα μάτια.
Τα μάτια ανακουφίζονται επίσης και με κομπρέσες από χαμομήλι.

Τσιμπήματα εντόμων: Βρέξτε το σημείο που σας τσίμπησε το έντομο και ρίξτε επάνω αλάτι για να
ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Ελιξίριο μακροζωίας:
300 γρ σκόρδο, 500 γρ κρεμμύδια, 1,5 λίτρο μηλόξιδο και 1 κιλό μέλι.
Κόβουμε στο μούλτι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα βάζουμε για 24 ώρες μέσα σε μια κούπα
μαζί με το μηλόξιδο. Κατά διαστήματα το μίγμα το ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια αφού περάσει ο χρόνος το στραγγίζουμε και στο ζουμί προσθέτουμε το μέλι και το
ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το βάζουμε στη σαλάτα αντί για ξίδι, 4 κουταλάκια τη φορά.
Το κάνουμε μια φορά το χρόνο, καθαρίζει τις φλέβες από τη χοληστερίνη.

Τραυματισμούς:

Σπαθόλαδο ή κηραλοιφή (κερί, μαστίχα Χίο και ελαιόλαδο, τα ζεσταίνουμε όλα
μαζί ώσπου να λυόσουν)

Κάψιμο: Κάποιος διηγείται: έβαλα το καμένο χέρι μου στη σακούλα με το αλεύρι για 10 λεπτά και
όταν το τράβηξα δεν είχα το παραμικρό σημάδι ούτε φουσκάλα ούτε τον παραμικρό πόνο.
Έκτοτε έχω πάντα μια σακούλα με αλεύρι στο ψυγείο για περίπτωση καψίματος. Υπ΄ όψιν πως το
κρύο αλεύρι το νοιώθεις ακόμα καλύτερα από αυτό θερμοκρασίας δωματίου.

Αντικαρκινικό: 3 φύλλα μικρά ή 2 φύλλα μεγάλα αλόη τα καθαρίζουμε από τα αγκαθάκια και τα
αλέθουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε 0,5 Kg μέλι και 3 κουταλιές ουίσκι ή τσίπουρο.Το παίρνουμε
για 10 μέρες από μια κουταλιά τρεις φορές τη μέρα 15 λεπτά πριν από το φαγητό.
Αντικαρκινικό επίσης είναι και ο κρόκος Κοζάνης.

Μύκητες στα νύχια: Ανακατεύουμε καλαμποκάλευρο με νερό και την αλοιφή την βάζουμε στα
άρρωστα νύχια για μια ώρα. Το επαναλαμβάνουμε 7 έως 10 ημέρες. Η εξήγηση είναι ότι στο
καλαμποκάλευρο υπάρχει ένας μύκητας που επιτίθεται και καταστρέφει άλλους μύκητες.
(εφημερίδα Βήμα)
Πολύ αποτελεσματικό είναι και το αιθέριο έλαιο tee tree. Βάζουμε μια σταγόνα σε κάθε νύχι, μια
φορά την ημέρα.

Πόνους στις αρθρώσεις: Βάζουνε σε ένα βάζο ξανθές σταφίδες και αρκετό τζιν ώστε να τις
σκεπάζει. Κάθε μέρα τρώμε εννέα σταφίδες από αυτές. Θα διαπιστώσουμε ότι μετά από μερικές
βδομάδες ότι οι πόνοι θα αρχίσουν να υποχωρούν. Χρησιμοποιούμε ξανθές σταφίδες γιατί έχουν
υποστεί επεξεργασία με θείο και αυτό βοηθάει σε περιπτώσεις φλεγμονής. Για το τζιν έχει δοθεί η
εξήγηση ότι στο καλό και γνήσιο αποστάζεται μαζί με κάπου δέκα διαφορετικά βότανα αλλά το πιο
βασικό και απαραίτητο είναι το κυπαρισσόμηλα, οι καρποί από το κυπαρίσσι, το αφέψημα από
αυτά έχει και αντιρρευματικές ιδιότητες. (από την εφημερίδα Βήμα)

Χοληστερίνη: Σε μια κούπα βάζουμε μια κουταλιά ταχίνι, προσθέτουμε λίγο τσάι που έχουμε
φτιάξει από μαλλιά καλαμποκιού, πεντάνευρο και το ανακατεύουμε καλά ώσπου να διαλυθεί το
ταχίνι και προσθέτουμε άνθος βρώμης και ακόμη καρύδια και κολοκυθόσπορους. Είναι ένα πολύ
καλό πρωινό.
Ένα κουτάλι ταχίνι με μέλι το πρωί κάνει πολύ καλό, κατεβάζει και τη χοληστερίνη.

Καθαρισμός συκωτιού: Κάνουμε με σπόρους από γαϊδουράγκαθου τσάι. Ένα κουταλάκι σπόρους
για ένα φλιτζάνι τσάι. Πίνουμε ένα φλιτζάνι πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

Πέτρα στα νεφρά: Πίνουμε έγχυμα από λαδανιά, δηλ. βάζουμε μια χούφτα άνθη λαδανιάς που
μαζεύουμε το Μάιο, σε ένα λίτρο νερό και το σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Πίνουμε ένα κρασοπότηρο
μισή ώρα πριν από το φαγητό πρωί μεσημέρι και βράδυ.
Επίσης βοηθάει το τσάι από βότανα μαλλιά καλαμποκιού, αγριάδα, και βατσινιές.

Ίλιγγος: Πιέζουμε τον τριγωνικό χόνδρο που είναι απέναντι από το πτερύγιο του αυτιού, με ένα
δάκτυλο του ενός χεριού και με το άλλο χέρι χτυπάμε το δάχτυλο 36 φορές. Το επαναλαμβάνουμε
τρεις φορές την ημέρα.

Το φαρμακείο του Θεού: Ο Θεός μας άφησε μια μεγάλη ιδέα για το ποια τρόφιμα βοηθούνε ποιο
μέρος του σώματος μας! Είμαστε όμως αργοί μαθητές…

1. Μια φέτα καρότου μοιάζει με την ίριδα του ανθρώπινου ματιού. Η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα
καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος και τη λειτουργία των ματιών.
2. Η ντομάτα διατηρεί καθαρή την καρδιά και είναι τροφή για το αίμα.
3. Τα σταφύλια είναι δυνατή τροφή για την καρδιά και το αίμα.
4. Τα καρύδια βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου.
5. Τα φασόλια θεραπεύουν και βοηθούν στη λειτουργία των νεφρών.
6. το σέλινο βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών.
7. Το αβοκάντο, η μελιτζάνα και το αχλάδι έχουν στόχο την υγεία και τη λειτουργία της μήτρας και
του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας.
8. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα του σπέρματος των ανδρών και αυξάνουν τον αριθμό των
σπερματοζωαρίων, θεραπεύουν την στειρότητα των ανδρών.
9. Η γλυκοπατάτα ισορροπεί τον γλυκεμικό δείκτη των διαβητικών.
10. Οι ελιές βοηθούν στην υγεία και την λειτουργία των ωοθηκών.
11.Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρούτ και όλα τα εσπεριδοειδή βοηθούν στην υγεία του στήθους.
12. Τα κρεμμύδια βοηθούν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων που προέρχονται από τα
κύτταρα του σώματος.
Το σκόρδο βοηθά στην εξάλειψη των ελευθέρων ριζών του σώματος.

Το σπουδαίο αυτό δημοσίευμα μας απέστειλε η φίλη μας κ. Γεωργία Γιαννουλίδου Executive Manager της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

Page 1 of 2